24/7 serviss

Sun Connected nodrošina saviem klientiem vienmēr pieejamu 24/7 atbalsta un konsultāciju servisu par uzstādītās aparatūras darbību pa tālruni +371 6999666, kā arī izmantojot e-pastu atbalsts@sunctd.lv. Uzstādītajām iekārtām, ar klienta piekrišanu, iespējams aktivizēt attālināta monitoringa un diagnostikas iespēju, ar kuras palīdzību Sun Connected  tehniskie speciālisti nodrošina Jūsu saules elektrostacijas diennakts monitoringu. Ja sistēma fiksē nestandarta situācijas vai problēmas, tad mūsu tehniķi Jūs par to informēs un saskaņos ar Jums vizītes laiku, ja tas būs nepieciešams.

Efektīvākai atbalsta sniegšanai

Sun Connected atbalsta priekšrocības

  • Diennakts konsultācijas un problēmu pieteikšana pa tālruni un e-pastu
  • Proaktīvs monitorings un savlaicīga automātiska risku identificēšana
  • Monitoringa pieslēgums ļauj Sun Connected attālināti sagatavot nepieciešamos monitoringa pārskatus valsts atbalsta saņēmējiem, kā arī tos iesniegt bez klienta līdzdalības (ja ir reģistrēta klienta pilnvara).

Biežāk uzdotie jautājumi (BUJ)

Ar kādiem izdevumiem saskaršos pēc risinājuma ierīkošanas?
Saules paneļu sistēmām, salīdzinājumā ar citiem enerģijas ražošanas veidiem, ir viszemākās uzturēšanas izmaksas. Saules paneļu speciālais pārklājums un uzstādīšanas leņķis nodrošina to, ka paneļus nav nepieciešams speciāli tīrīt vai veikt to apkopi, jo tie praktiski nepiesaista putekļus un piesaistītie putekļi tiek nomazgāti ar lietus palīdzību. Arī ziemā, sniega laikā, klienti parasti paneļus nekad netīra no sniega, jo ziemas laikā paneļi parasti ražo mazāk kā 10% no to nominālās jaudas, tādēļ kopējo gada saražoto enerģijas apjomu neietekmē tas, ka paneļi ziemā bieži vien ir apsniguši.
Vai ņemot vērā Latvijas laikapstākļus saules paneļi strādās efektīvi?
Latvijas apstākļos uz dienvidiem, 30-45 grādu leņķī, uzstādīts 1kw saules panelis, gadā saražo aptuveni 1000 kilovatstundas elektroenerģijas. Protams, uzstādot saules paneļus tuvāk ekvatoram saražotās elektroenerģijas daudzums būtu lielāks, taču, arī Latvijā saules paneļus uzstādīt ir ekonomiski pamatoti. Piemēram, ja mājsaimniecība elektroenerģijai tērē 3000 kWh gadā, tad tikai ar 3kW saules paneļu sistēmu iespējams pilnībā saražot visu nepieciešamo elektroenerģiju. Šādā gadījumā jāmaksā būs tikai par Sadales tīkla pārvades pakalpojumu, kas šajā piemērā sastādītu 12,50 EUR mēnesī. Ja jumta leņķis un virziens atšķiras no piemērā norādītā, var būt jāuzstāda nevis 3kW bet 4kW saules paneļus, lai saražotu vajadzīgo apjomu.
Kur ražo SUNCTD ierīkojamos saules paneļus un ko sniedz 30 gadu garantija?
SUNCTD piedāvātos saules paneļus piegādā Šveices uzņēmums Swiss Solar, kurš garantē paneļu kvalitāti, ilgmūžību un atbilstību augstākajiem energoefektivitātes standartiem. Swiss Solar paneļiem ir 20 gadu garantija  saules paneļiem, un, ražotājs garantē arī to, ka 30 gadu laikā paneļi saglabās vismaz 87% savas sākotnējās efektivitātes. Tas ir ļoti būtiski, jo ne visi tirgū pieejamie paneļi ir izstrādāti tādā veidā, lai ilgtermiņā saglabātu darbības efektivitāti. Vienmēr pievērsiet uzmanību ne tikai ražotāja piedāvātajai garantijai paneļiem, bet arī paneļu efektivitātes garantijas termiņam.

Ziņot par problēmu